9 Şubat 2008

MEYVELİ PASTA


MALZEMELER

Pandispanya için:
2 ayrı pandispanya pişiriyoruz, her biri için
4 yumurta
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı toz şeker
Kabartma tozu
Tüm malzemeler mikserle çırpılır,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülerek, 250c fırında 10 dakika pişirilir, hemen çıkarılıp soğumaya alınır.

Ara krema için
2 küçük kutu sıvı krema
4 kaşık pudra şekeri
2 adet dilimlenmiş muz

Üst krema
1 paket kakaolu cremeole
2 su bardağı vişne
2 paket tart jöle
Ve jöleyi pişirmek için vişne suyu

TARİFİ

Pandispanyaları tarife uygun pişiriyoruz.Sünger gibi yumuşacık ve ince bir pandispanya elde ettiğimiz için ıslatmaya gerek kalmıyor. Alt kata ilk pandispanyayı koyuyoruz. Üzerine pudra şekeri ile 2-3 dakika çırparak hazırladığımız, sıvı kremayı sürüyoruz. Dilimlenmiş muzları dizerek, üstüne diğer pandispanyayı kapatıyoruz. Soğuk süt ile, üzerindeki tarife uygun olarak hazırladığımız cremeoleyi pandispanyanın üzerine ve yanlarına spatula veya bir bıçak yardımı ile düzgünce sürüyoruz. Cremeolenin üzerine ayıklanmış vişneleri sık sık diziyoruz. Tart jöleyi, üzerindeki tarife uygun pişirip, pastanın üzerine döküyoruz.Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun....