9 Şubat 2008

MEYVELİ PASTA

Merhabalar,

MEYVELİ PASTA
Malzemeler
1 hazır pasta keki
1 paket droetker krem şanti
1 paket droetker pasta kreması (ahududulu çilekli)
2 adet muz, nar taneleri
Keki ıslatırken kullanmak üzere çilek reçeli

Muhallebi için
Aslında hazır pudingde kullanılabilir, ama bu evde hazırladığım muhallebi, pudingden çok daha lezzetli oluyor.
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Vanilya
1 yumurta (muhallebi pişirilip, tamamen soğuduktan sonra çiğ olarak ilave edilecek)

Tarifi
Hazır pasta kekinin alt katını, çilek reçelini taneleri ile beraber sulandırarak ıslatıyoruz.Daha önceden pişirip, tamamen soğuttuğumuz muhallebiyi, 1 adet çırpılmış çiğ yumurta ilave ederek, blendır ile pürüzsüz kıvama getiriyoruz. Muhallebinin yarısını başka bir kaba alıp, 1 poşet krem şantiyi ilave ederek mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz. Ve ıslattığımız kekin üzerine yayıyoruz. Üzerine dilimlediğimiz muzları diziyoruz.Kekin diğer katını ayrı bir yerde, yine çilek reçelli su karışımı ile (ama bu sefer tanesiz) ıslatıyoruz ve muzların üzerine kapatıyoruz. Kalan muhallebiyi, pasta kremasını ilave ederek 2-3 dakika mikser ile çırpıp, pastamızın üzerini ve yanlarını bu krema ile kaplıyoruz. Üstüne nar tanelerini dağınık serperek, pastamızı tamamlıyoruz, ve buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır, afiyet olsun......

Aşağıdaki, evde hazırladığım puding, gerçekten hazırlardan daha lezzetli oluyor, genellikle bol kakaolu yaparım, pastamız için bu sefer kakaosuz yaptım. Lezzetinin sırrı, soğuduktan sonra eklenen, çiğ yumurtada.1 kg süt için 1 yumurta.Kuş gribi vs nedeni ile pastörize yumurta kullanmak daha iyi olur.