3 Aralık 2008

KİTAP KURDU

3,5 yaşında olduğu için, doğal olarak okuma-yazmayı bilmeyen Musti, :) gördüğü tüm yazılı metinlere çok meraklıdır. İlaç prospektüslerinden, çikolata ambalajındaki içerik yazılarına, makarna kutusundaki süre ayarlarından, oyuncaklarının üzerinde yazılı olan, "made in ......" yazılarına kadar gördüğü tüm yazıları ilgi ile inceler ve annesine okutur.

Bir akşam, yatmadan önce annesi, uyku ile arası olmayan Musti'ye, özel olarak almış olduğu, "uykuyu sevmeyen mumu" kitabını okurken, her zamanki gibi, kitabın matbaa-yayın hakları, yazarın profili bölümünü de okutur.Annesi okurken büyük bir dikkatle hem sayfayı inceler, hem de dinler. Annesi bitirip, tam diğer sayfayı çevirirken, kitabı elinden alır ve şu cevabı verir, "Hayır , yanlış ! "

?? Nasıl yani Musti ???

6 yorum:

serencam dedi ki...

Acıkta gel bana oku kitap..nerdesin kııız.hiç görüşemiyoruz...(((

Adsız dedi ki...

kıyamam ben ona :)
kimbilir o an ne düşündü,gördüğünü neye benzettide öyle bir yorum yaptı.

Betül İnce dedi ki...

Çok güzel, bayıldım. Ama inan yanlışın nerede olduğunu da merak ettim.

Sevgilerimle.

gunduz68 dedi ki...

maşallah...okumay sevmesi ne kadar güzel.en azından kitap oku veryansınından kurtulmuş olursun.keşke her çocuk böyle olsa.çocuk dediğin aslında çok okumalı :D

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bir arkadaşım her gece okuduğu kitapları yalayıp yutan kızına , o gece biraz baştan savma ve kestirmeden okur ama çocuk yutar mı ,hafizasına aynen kayıtlamıştır ve yanlış okudun anne der , sizin kide böle bir durum mu acaba :)

edaca dedi ki...

:)))))) bıtırım kuzum :))