Malzemeler:
Pandispanya için;
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
vanilin
1 paket sıvı krema
Pudra şekeri
kayısı kompostosu
2 paket tart jöle
Kelepçeli kek kalıbı
Önce yumurta ve toz şeker çırpılır, sonra diğer malzemelerde ilave edilip tekrar çırpılır ve 175c fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pandispanya tamamen soğuduktan sonra,buzdolabında 12 saat bekleyip soğutulmuş, sıvı krema pudra şekeri ilavesi ile 5 dakika çırpılır ve pandispanyamızın üzerine sürülür. Kremanın üzerine kayısılar ikiye bölünerek dizilir, bir süre buzdolabında bekletilir. Kompostonun suyu ile tart jöle üzerinde yazılı tarife göre pişirilir, Dolaptaki pandispanya çıkarılıp,kek kalıbının yan kelepçeli kısmı tekrar takılıp, kayısıların üzerine yavaşça jöle dökülür. Tamamen soğuyup, jöle donduktan sonra, kelepçeli kalıp çıkarılır, servise hazırdır. Afiyet olsun.
5 Nisan 2008
KAYISILI PASTA
Gönderen Betül zaman: 17:51
Etiketler: kayısılı pasta, meyveli pasta, pandispanya