23 Mayıs 2008

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



Malzemeler:
5 adet enginar
500 gram bezelye
1 tatlı kaşığı salça
1 iri soğan
dereotu
zeytinyağı ve tuz

Küçük küçük doğranmış soğanları, zeytinyağında hafiften kavurun. salçayı ilave edip, bezelyeleri de tencereye koyup, su ilave edin, tuzunu da katıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra, enginarları, bezelyelerin üzerine kapatıp, kısık ateşte pişirmeye devam edin. Enginar ve bezelyeler piştiği zaman, servis tabağına, enginarları dizip, üzerine bezelyeleri koyup, ince ince doğranmış, dereotu ile üstünü süsleyin, servise hazırdır, afiyet olsun.

Az önce haberleri izlerken öğrendim. Şu zararları saymakla bitmeyen "Çin malı oyuncaklar" nedeni ile bir çocuk daha hastanelik olmuş. Suya atılınca büyüyen, ve bölünerek çoğalan jöle kıvamında minik toplar üretmişler. Küçük bir çocuk da topu yutmuş, 6 gündür bu top, çoğalmış ve büyümüş, ameliyat riski söz konusu imiş. Allah korusun. Örgü oyuncaklarımı daha bir çok sevdim bu haberi izleyince. Oyuncakları zararlı kimyasal maddeler ya da boyalar kullanarak ürettikleri yetmiyormuş gibi, bir de böyle sevimsiz, "oyuncak" adı altında tehlike saçan maddeler üretip çocuklara pazarlıyorlar. Tüketiciler olarak, hepsinden önemlisi anne olarak, çocuklarımızın kullandığı her ürün için çok dikkatli seçim yapmalıyız.