3 Mart 2008

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



Bu kurabiyeyi hepimiz çok beğendik. Tarifini Selin Çağlayanın bloğundan almıştım, bir iki değişiklik yaptım. Malzemelerde belirtilen una yaklaşık 1-1,5 bardak daha un koydum, dolayısı ile şekeri ve hindistan cevizini de arttırdım.

Malzemeler
1 margarin
1 ,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tarçın
3 su bardağı un ( un miktarı margarinin yumuşaklığı, ortam ısısı vs. gibi etkenlere göre değişebilir, gerekirse biraz daha ekleyin)

Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra merdane ile fazla inceltmeden açın ve ister kurabiye kalıpları ile ister bir bardak yardımı ile şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 175c ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Bu tarif, damla çikolatalı, karanfilli tarçınlı, fındıklı, cevizli ,bademli kuru üzümlü, portakal kabuklu ya da zencefilli birçok değişik şekilde uyarlanabilir.