22 Şubat 2008

"AŞK MUTFAKTA PİŞER" PASTASI





Sevgili eşimin doğum gününde yaptığım pasta.Arka fonda da Musti'nin arabasını görüyorsunuz. :) Pastanın tadı gerçekten nefisti. Pandispanyası sünger gibi yumuşacık, tam kıvamında ıslatmaya hiç gerek olmayan bir pandispanya. Ara krema için çikolata ganaj kullandım. Hepimiz çok beğendik. İşte tarifi, iki ayrı pandispanya pişirdim, her biri için ;

PANDİSPANYA

5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilin
Tüm malzeme kek yapar gibi mikserle çırpılır, 175 c ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Çok pişirilmemesi önemli, fazla pişerse pandispanya kurur ve sert olabilir.

ÇİKOLATA GANAJ

200 gram sıvı krema
200 gram çikolata

Sıvı kremayı küçük bir tencereye boşaltıp, kısık ateşte kaynatmadan karıştırarak ısıtıyoruz, İçine küçük parçalara böldüğümüz, çikolataları ilave edip, karıştırarak tamamen erittikten sonra 1 saat soğutmaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra pandispanyamızın üzerine sürüyoruz. Üstlerine de dilediğimiz meyveden diziyoruz, ben muz kullandım.

İkinci pandispanyayı kurabiye kalıpları ile dilediğimiz gibi şekil yapıp içlerini boşaltıyoruz, çikolata ganaj ve meyve kaplı diğer pandispanyanın üzerine kapatıyoruz.

ÜST SÜSLEME

Dr. oetker tart jöle.

Hazır jöleyi üzerinde yazılı tarife göre pişirip, pandispanyanın oyduğumuz kısımlarını dolduruyoruz.
Afiyet olsun.