9 Şubat 2008

KİŞİYE ÖZEL FRAMBUAZLI PASTA




Pandispanyayı pişirmek için, ısıya dayanıp dayanamayacağını bilmediğimden kırılma ya da çatlama durumuna karşı, evde takımı kırılmış tek kalan kase ve fincanları kullandım. Tecrübeyle sabittir, hiçbir şey olmuyor, hepsi fırından sapasağlam çıktı.

Daha önce yaptığım frambuazlı pasta ile aynı tarifi kullandım. Sadece ara kremasını, kakaolu değil, sade yaptım. Bu pastayı yaptıktan sonra bir şey daha öğrendim, pandispanya diğer pastadaki ile aynı tarif olduğu halde, büyük kalıpta değil minik kaselerde pişirdiğim için daha az yumuşaktı. Çünkü fırının içindeki sıcak hava ile pandispanyanın daha fazla yüzeyi temas etmişti, bu durum pandispanyanın sünger gibi yumuşacık değil, normal bir kek yumuşaklığında olmasına neden oldu.

Aldığım ders şudur, demek ki; Yemek yaparken, özellikle pasta yaparken, aynı sonucu almak için, sadece malzemelerin ve tarifin aynı olması yeterli değil,
aynı malzemeler+aynı pişirme kapları+aynı ısı+aynı süre kullanılacak, yoksa sonuç aynı olmuyor. Ama yine de leziz bir pasta idi.